Szülőklub pályázat (SZÜLŐ2018)

Pályázat megnevezése: SZÜLŐSEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK TÁMOGATÁSA

A pályázat kiírója: Emberi Erőforrások Minisztériuma (Továbbiakban EMMI)

A pályázat meghirdetésének napja: 2017. október 20.

A pályázat kódja: SZÜLŐ2018

A pályázat célja, célcsoportja: A pályázati program célja a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket nevelő szülők, családok, valamint a fogyatékos szülők részére, az ő igényeikre reagáló szolgáltatások támogatása.

Átfogó célok: a szülők tájékoztatása, társadalmi integráció elősegítése, önérvényesítés segítése, együttműködések ösztönzése, tanácsadás, konfliktuskezelés, közösségfejlesztés, szülői hivatás erősítése, mentálhigiénés segítségnyújtás, önfejlesztési/önismereti módszerek átadása, kapcsolati hálók építése, harmonikus szülő-gyermek kapcsolat kialakítása.

A projekt megnevezése: Szülőklub

Megpályázott kategória: Szülősegítő foglalkozások

A projekt összefoglalása: Szülőklubunkkal szeretnénk segítséget nyújtani az autizmussal diagnosztizált gyermeket nevelő szülők, nagyszülők szülőcsoport alakulásához, mely találkozók során a hasonló problémával küzdő személyek őszinte beszélgetésein, egymás támogatásán túl szakemberek is segítenek megérteni az autizmus spektrumzavar elméleti hátterét, az autizmus mikéntjét. Valljuk és hisszük, hogy az autizmus természetének megismerésével könnyebb és sikeresebb lehet a viselkedésproblémák megelőzése, a már meglévők kezelése, a kommunikációs nehézségek megoldása, valamint a gyermekek fejlődési átmenetei körüli helyzetek megértése, a problémák megoldása.

Mindezek miatt fontosnak tarjuk, hogy az érintettek tisztában legyenek az autizmus-körüli fogalmakkal, ismérvekkel, legyenek tisztában a jelenlegi köznevelés és szociális adta jogokkal, lehetőségekkel, legyenek tájékozottak az autizmus – specifikus és kiegészítő terápiás lehetőségekkel is. Mindezeken kívül szeretnénk, ha a szülők személyes ismeretsége egyre jobban elmélyülne a találkozók kapcsán – és azon kívül is- jól éreznék magukat, mely közegben megértést és támogatást kapnának sorstársaiktól, a szakemberektől egyaránt. A klubos találkozók végén egyéni konzultációs lehetőséget biztosítunk egy-egy egyedi eset megbeszélésére, valamint a kifejezetten autizmus specifikus szakirodalom kölcsönzés lehetőségével szeretnénk hozzájárulni az adekvát információhoz jutáshoz és tudásbővítéshez.

A projekt célja: A szülőklub célja az autizmus spektrumzavarral diagnosztizált gyermeket nevelő szülők ismereteinek bővítése az autizmussal összefüggően, mely segítségével a gyermekek minél hamarabb részesülhetnek specifikus terápiás segítségben, hatékony ellátásban, mely által megteremtődik az esély az autizmussal élők társadalmi beilleszkedésére, az önálló, sikeres életvitel megvalósulására.

A program megvalósításásnak időszaka: 2018.04.27. – 2019.04.06.

Elnyert támogatási összeg: 399 985 Ft

Az eredeti pályázati kiírás: https://fszk.hu/palyazat/szulo2018/

Még szintén érdekelhet...

Comments are closed.