FOF2019 pályázat

Pályázat megnevezése: FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK HELYI, REGIONÁLIS ÉS ORSZÁGOS SZERVEZETEINEK SZAKMAI PROGRAMJAINAK TÁMOGATÁSA 2019

A pályázat kiírója: Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.

A pályázat meghirdetésének napja: 2019. március 18.

A pályázat kódja: FOF2019

A pályázat célja: Jelen pályázati konstrukció célja, hogy támogatást nyújtson a fogyatékos személyeket tömörítő és/vagy segítő szervezetek számára meglévő szolgáltatásaik folyamatos fenntartásához és fejlesztéséhez, illetve újonnan beindítani kívánt szolgáltatásaik működtetéséhez.

Jelen pályázati konstrukcióval az alábbi területek fejlesztéseit, szolgáltatásait, programjait kívánjuk támogatni:

  • A fogyatékos személyeket érintő társadalmi szemlélet kedvező irányú megváltoztatásához szükséges projektek támogatása.
  • A fogyatékos személyek és családjuk életminőségének javítását célzó projektek támogatása.
  • A fogyatékos személyeknek a társadalom életében való aktív részvétele elősegítését célzó projektek támogatása.

A projekt megnevezése: „Tere-fere az autizmusról – érzékenyítő program szakembereknek II.”

A projekt összefoglalása: Pályázatunkkal szeretnénk folytatni a tavalyi projektben megkezdett szakmaközi ágazatban tevékenykedő szakemberekkel való találkozást. Olyan védőnőkkel, kisgyermeknevelőkkel, óvodapedagógusokkal és zoopedagógusokkal szeretnénk találkozni és számukra ismereteket nyújtani, akik az autizmussal élő gyermekekkel és szüleikkel kapcsolatba kerülnek. Érzékenyítő programunkban az autizmus korai tüneteitől kezdve a diagnózis útjáig, valamint az ellátó rendszerben való lehetőségekig szeretnénk kisfilmekkel, előadásokkal, interaktív tevékenykedtetéssel elősegíteni az autizmus spektrumzavar megértését, elfogadását, a segítségnyújtás lehetőségét. Mindezeken a találkozókon kívül egyéni konzultációs lehetőséget biztosítunk egy-egy egyedi eset megbeszélésére. A program további célja a szakmaközi ágazatokban dolgozó kollégák hálózati rendszerhez való további kapcsolódása, a gyors információ áramlás és segítségnyújtás elősegítése, melyhez tájékoztató füzetet is biztosítunk. Távlati céljainkban Miskolcon kívül a régió hálózati működésének létrehozása szerepel.

A projekt céljacsoportja: Védőnők, bölcsődei kisgyermeknevelők, óvodapedagógusok és zoopedagógusok

A program megvalósításásnak időszaka: 2019.09.15. – 2020.06.15.

Elnyert támogatási összeg: 1 439 837 Ft

Az eredeti pályázati kiírás: https://fszk.hu/palyazat/fof2019/

Még szintén érdekelhet...

Comments are closed.